Zumba Fitness Hungary
MagyarulMagyarul
Sentao, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz Zumbatomic, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz GoldToning, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz Toning Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg Gold, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg Aqua, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg Basic 2, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg Basic 1, Zumba Fitness Hungary, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg
Zumba Menu

Home

Zumba®

Schedule

FAQ

Gallery

Contact

Links

News

SHOP

Zumba Menu
Zumba Menu

FAQ

Frequently Asked Questions

 


Where can I find Zumba® classes, well trained instructors?
 
All legal trainer can be found on the Zumba® official home page. Those who are not listed, are not trained properly and not allowed to use the Zumba® name, nor give Zumba® trainings! The Zumba® training status is valid only for one year and has to be renewed annually.
The continuous valid ZIN (Zumba® Instructors’ Network) status can be hold by valid membership. The ZIN members got special trainings by CDs and DVDs.
 
Nagyon tetszik a Zumba® de sosem tanultam táncolni, biztos hogy nekem való?
 
Egyáltalán nem kell előzetes tánctudás. Bárki képes zumbázni! A Zumba® bármilyen korosztálynak, testalkattól, és tudásszinttől függetlenül ajánlott. A  lényeg a jó oktató, aki nehézségek nélkül és észrevétlenül adja át a lépéseket, a mozdulatsorokat, a koreográfiát.
 
 
Mit kell hoznom az órára?
 
Vizet mindenképpen! Törölköző, esetleg váltás póló és a barátaidat se hagyd ki a buliból!!
 
 
Milyen ruhát és milyen cipőt viseljek?
 
Kényelmes, sportos, laza ruha viselése ajánlott, ami nem zavar a mozgásban.
 
Cipőt mindenképpen ajánlatos viselni az edzésen, hiszen bizonyos mozdulatok cipő nélkül túlzottan igénybe vennék a talpadat. Könnyű, de a lábadat jól tartó sportcipőt viselj. Legideálisabb a speciális aerobic cipő, vagy jazz-sneaker, hiszen ezek ergonómiailag a céloknak megfelelően vannak kialakítva: tartják a lábat az oldalsó, elülső irányba való elmozdulásoknál, illetve könnyű benne a forgás, csúszás. Vedd figyelembe, hogy a pl. a futócipő nem kifejezetten ajánlott, hiszen nagyon nehéz, tömör, és magas talpa van!
 
Fontos, az is, hogy a cipőd megfelelő méretű legyen és a legmegfelelőbben illeszkedjen a lábformádhoz, tehát kényelmesnek érezd. Amikor cipőt választasz, ne csak a divatot illetve árát nézd a cipőnek. Próbálj fel többet, és próbálgasd benne a tipikus mozdulatokat, alaplépéseket, a forgást. Nézd azt is, hogy alapállásban csúszik-e stb.

 

Mi a különbség a hagyományos aerobic és a Zumba® között?

 

Az aerobic edzések meghatározója a zene, amelyet 4x8 ritmusú egységekre bontanak és a céloknak meghatározott gyorsaságú, általában 128-150 közötti BPM (bit per minute) – re kell hangolni. Az aerobic monotonitása ebből fakad, hiszen minden kiszámolható. Az ütemeket mindenki számára kellő hangsúllyal kell jelölni, illetve a 32-es váltásokat is előre bevált effektes klisékkel segítik. A mixek készítői bizonyos esetekben plusz számítógépes dobot is alkalmaznak, amitől a zenék igazából akármilyenek is lehetnek, mert tónusukban ugyanolyannak tűnnek. A folyamatos BPM tartása miatt bizonyos slágereket gyorsítani, avagy lassítani kell, ami bizonyos szemszögből igazi gyilkolása a nagybetűs zenének.

A hagyományos aerobic edzéseken az alaplépésekből hosszabb, min. 2-3 perces koreográfiák betanulása a cél, amelyet ehhez a 32-es egységhez igazítanak.

A Zumba® célja ezzel szemben az, hogy ne alkalmazzunk mixeket valamint folyamatos BPM-et, hanem autentikus dalokat, stílusokat vonultassunk fel, amelyhez a tempótól függetlenül találjuk meg azokat a mozdulatokat, amelyek a leginkább követhetők mindenki számára, illetve hatékonyak, a fitness különböző céljainak (tonizálás, kondíció javítás, zsírégetés, kalóriahasználat maximalizálása stb.) megfelelően. A Zumba® edzésen a zenék struktúrájának megtartása elsődleges fontosságú.

 

A mozdulatok lehetnek táncos és aerobic-os elemek egyaránt, sőt ezek vegyítése a cél. Az aerobic-os mozdulatok csupán a végtagok mozgatására specializálódnak, a test középső szakasza, a törzs és a csípő ki is esik a látókörből. A Zumba® a latin inspirációnak engedve a csípő és törzs mozdulatait kötelezően beemeli a mozgásanyagba. Nincs hosszan tartó koreográfia, amit meg kell jegyezni. Az autentikus, valódi zenék struktúrájukat megőrizve kiküszöbölik az edzésprogram monotonitását.

 

Szükségem van partnerre?

 

Nincs. Ez egy fitness óra, bár tánccal kombináljuk. Mindenki egyénileg követi az oktató által mutatott mozdulatokat. Bizonyos esetekben azonban segítheti a motivációdat, ha nem egyedül, hanem barátaiddal érkezel, de úgy gondolom, hogy az órán is barátokra lelhetsz!

 

Kétballábas vagyok, biztos hogy nekem való Zumba®?


A Zumba® lényege nem az, hogy minden lépést tökéletesen leutánozz. Nyugodtan hibázhatsz, csak hallgasd és érezd a zenét. Szórakozz, engedd el magad és bulizz!

 

Nem vagyok már tizenéves, régen mozogtam, bírni fogom az edzést?

 

A képzett Zumba® oktatók komoly módszertannal dolgoznak, amely alkalmas arra, hogy bármilyen szintű résztvevő megtalálja, amit keres. Az órákon általában vegyes a közönség, találkozhatsz idősebbekkel, fiatalabbakkal, kezdőkkel, haladókkal, profi táncosokkal illetve kiváló kondícióval  rendelkező sportemberekkel. Legfontosabb, hogy a következőket a fejedben tartsd: Te úgy mozogsz, ahogy tudsz. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy kritizálja a mozgásodat, stílusodat. És hidd el, senki nem is fogja :) A lényeg, hogy gyere, vegyél részt az órán és add át magad a zenének!

 

 

 

Szeretnék speciális Zumba® ruhát, kiegészítőket vásárolni. Hol tehetem meg?

 

Látogasd meg a Zumba® hivatalos SHOP oldalát, válaszd ki a ruhát, kiegészítőt, amelyik tetszik. A nálam megrendelt ruhák árából kedvezményt is kapsz! A rendelést leadhatod az óra után személyesen, vagy bármelyik elérhetőségemen.

 

 

 

Hogyan tudnék időben értesülni a változásokról, eseményekről, rendezvényekről?

 

Amennyiben beregisztrálsz az oldalra, néhány adat megadása után bekerülsz az adatbázisba. Aki ebben az adatbázisban szerepel, mindig azonnal értesítést kap e-mail-ben, ha valami változás történik illetve különféle Zumbával kapcsolatos eseményekről, újdonságokról is tájékozódhat.

 

PEACE,   LOVE,   ZUMBA!

Készítette Moksaphoto
ZUMBA® and the Zumba Fitness logo are trademarks of Zumba Fitness, LLC, used under license.
ZUMBA® és a Zumba Fitness logo a Zumba Fitness LLC tulajdona, bejegyzett védjegye, amelynek használatára az oldal működtetője jogosult.